Щодня в Україні викрадають десятки автомобілів. Звичайно ж, викрадачам вигідніше красти дорогі авто, а потім розбирати на деталі або продавати цілком. так що навіть сучасна протиугінна система не убезпечить люксовий автомобіль від злому і крадіжки.

Унікальне авто, фото з вільних джерел
Унікальне авто, фото з вільних джерел

Статистикою викрадень автомобілів поділилася компанія Benish GPS, яка спеціалізується на охороні. Щодня обробляє понад 900 заявок про спроби заволодіння транспортними засобами. Саме на їх основі і була сформована статистика за перший квартал поточного року. Звичайно, цифри вас точно здивують.

Так, найчастіше викрадачі намагалися викрасти автомобілі марки Toyota. На частку цього бренда припадає 21% від загальної кількості викрадень. Друге місце за популярністю серед зловмисників займають машини марки BMW, а третє – бренду Mercedes-Benz. Їх показники становлять 19 і 16% відповідно. Справа в тому, що якщо в системі захисту певного виробника авто є пролом, то автомобілі цієї марки легше викрасти, а значить - такі авто стають солодкої здобиччю для крадіїв, так як принцип роботи протиугінної системи між моделями майже однакова.

Якщо розглядати статистику угонів з позиції територіальності, то лідером є Київ та Київська область. Так їх частку припадає майже 52% випадків. Що стосується популярного часу крадіжки - від 8:00 до 16:00.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Угон авто, Benish GPS

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення прошивки iPhone до iOS 13.5 спростить розблокування смартфона в масці. Тепер система працює набагато швидше і продуктивніше, підлаштовуючись під сучасні тенденції. Правда, код-пароль ніхто не відміняв.

Як повідомляв Знай.иа, компанію Xiaomi обвинуватили в стеженні за користувачами. Виявляється, система смартфона і фірмовий браузер відстежує активність користувачів, дані відправляються на сервери Xiaomi. У компанії говорять, що дані добре зашифровані.

Також Знай.иа повідомляв, що крутий бюджетник Google Pixel 4a засвітився на тестах продуктивності. Як очікувалося, смартфон не буде підтримувати 5G мережу, але отримає величезний приріст у швидкості роботи.