Відразу три автомобільні компанії слідом за Volkswagen стали учасниками “дизельгейта” в Південній Кореї. За спроби Mercedes, Porsche і Nissan обдурити Міністерство навколишнього середовища цієї країни, компаніям доведеться виплатити штраф у розмірі майже 65 мільйонів доларів. Втім, компанії ще легко відбулися. Нагадаємо, що Volkswagen теж попалася на обмані, але сума штрафу досягла 11 мільйонів доларів.

Унікальне авто, фото з вільних джерел
Унікальне авто, фото з вільних джерел

Причому практично вся сума штрафу припадає на Mercedes – 63 400 000 доларів. Цей штраф є також і найбільшим штрафом для автовиробника в історії Південної Кореї.

Пояснити таку значну суму, втім, досить легко. Справа в тому, що місцеве представництво німецької компанії надав неправдиві звіти про викиди для 12 моделей протягом шести років (з 2012 по 2018 роки). Всього таким чином дилери реалізували 37 154 машини. Причому дизельні двигуни в цих машинах перевищували норму викидів NOx в 13 разів. Нескладна арифметика допомогла визначити суму штрафу для компанії.

Авто
Авто, Фото автора Markus Spiske: Pexels

Популярні новини зараз
Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

На цьому тлі штрафи 817 300 доларів для Porsche і 735 600 доларів для Nissan здаються сущою дрібницею. Втім, продажі авто теж мають більш скромні цифри.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft виплатить 100 000 доларів тому, хто зможе зламати ядро Linux, яка розробила сама компанія. По суті, компанія просить хакерів зламати свою систему захисту, щоб уникнути злому в майбутньому, закривши можливі уразливості в системі.

Як повідомляв Знай.uа, автомобілі Tesla обзаведуться функцією відеоконференції. Не секрет, що всередині салону біля дзеркала заднього виду розміщені камери, які можуть знадобитися для відеоконференцій. Tesla анонсувала таку функцію, але коли конкретно вона з'явиться - невідомо.

Також Знай.uа повідомляв, бюджетний смартфон від Samsung перевершив за якістю знімків навіть iPhone 11 Pro Max. Сам по собі смартфон отримав далеко не кращу начинку, але от роботу фронтальної камери експерти оцінили.