Neuralink, компанія, що займається розробкою штучного інтелекту, очолювана генеральним директором Tesla і SpaceX Элоном Маском, буде готова представити версію свого імплантату для людини. "протягом року", сказав Маск, виступаючи нещодавно на подкасті Джо Рогана.

Ілон Маск, фото Instagram
Ілон Маск, фото Instagram

Neuralink, заснована в 2016 році, є компанією Musk, що займається нейронними технологіями, яка розробляє імплантат, призначений для безпосередньої взаємодії з людським мозком. Первісна мета імплантату, говорить Маск, полягає в тому, щоб використовувати його як засіб для лікування травм головного мозку.

Чіп потенційно може бути використаний для відновлення зору, слуху та рухи кінцівок у додаток до боротьби з хворобами, що вражають мозок, стверджує Маск. Пристрій буде імплантовано безпосередньо в череп, щоб дозволити електродним ниткам взаємодіяти з певними ділянками мозку.

SpaceX, gettyimages
SpaceX, gettyimages

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft виплатить 100 000 доларів тому, хто зможе зламати ядро Linux, яка розробила сама компанія. По суті, компанія просить хакерів зламати свою систему захисту, щоб уникнути злому в майбутньому, закривши можливі уразливості в системі.

Як повідомляв Знай.uа, автомобілі Tesla обзаведуться функцією відеоконференції. Не секрет, що всередині салону біля дзеркала заднього виду розміщені камери, які можуть знадобитися для відеоконференцій. Tesla анонсувала таку функцію, але коли конкретно вона з'явиться - невідомо.

Також Знай.uа повідомляв, бюджетний смартфон від Samsung перевершив за якістю знімків навіть iPhone 11 Pro Max. Сам по собі смартфон отримав далеко не кращу начинку, але от роботу фронтальної камери експерти оцінили.