Мріяти ніхто не забороняє, тому чому б не уявити,яку машину ви б купили, якби були б "нафтовим" шейхом? Здається, у всього є ціна, і з солідними ресурсами завжди можна досягти результатів. Проте культовий Mercedes-Benz C111 так ніколи і не надійшов у продаж, проте залишився справжньою легендою і мрією автолюбителів.

Mercedes-Benz C111 - це серія експериментальних концепт-карів німецького автогіганта. Початково автомобіль був призначений для тестування двигуну Ванкеля, який обіцяв неймовірну потужність при низькому рівні шуму.

Перша версія C111 була представлена на франкфуртському автосалоні в 1969 році. Автомобіль має кузов зі скловолокна і трисекційний роторний двигун Ванкеля з безпосереднім вприском палива потужністю у 280 л. с. і дозволяв автомобілю масою 1100 кг розвивати максимальну швидкість 270 км/год.

Також C111 став основою для тестування нових дизельних двигунів (актуальність яких зросла через енергетичну кризу) та двигунів з турбонаддувом. Іншими примітними ознаками моделі були двері типу "Крило чайки" та люкс інтер'єр, оброблений замшею.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Автомобіль навіть встановив кілька світових рекордів, а саме на дистанціях від 5 до 10 тисяч миль - на них Mercedes-Benz C111 досяг середньої швидкості до 252 км/год.

Дизельна модифікація ж значно перевершила свого попеедника і тримала середню швидкість у майже 322 км/год.

Німецький виробник продемонстрував правонаступника культового автомобіля, Mercedes-Benz C112 у Франкфурті у 1991 році і навіть прийняв 700 попередніх замовлень, але вирішив заморозити проєкт і залишити C111 лише трековою легендою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Mercedes-Benz EQC 2020: новий електрокар приємно здивував ціною.

Як повідомляв портал Знай.ua, Новий Mercedes-Benz S-Class W223 обзаведеться головною фішкою Tesla.

Також Знай.ua писав, що У люксових електрокарах Mercedes-Benz EQC виявили серйозний недолік: небезпечно для життя.