Інженери придумали, як заряджати електромобілі під час водіння.

Tesla, gettyimages
Tesla, gettyimages

Хоча бездротові зарядні пристрої вже існують для смартфонів, вони працюють, тільки якщо телефон не використовують.

Стенфордський інженери-електрики Шэнхуэй Фан і Сід Ассававоррарит створили першу систему, яка могла бездротовим способом заряджати об'єкти в русі три роки тому, але технологія була дуже неефективною, щоб бути корисною за межами лабораторії.

Тепер вони продемонстрували технологію, яка потенційно може бути розширена для забезпечення руху автомобіля по дорозі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

“Це важливий крок на шляху до практичної та ефективної системи бездротової зарядки автомобілів і роботів, навіть якщо вони рухаються з високою швидкістю”, - сказав Фан.

Tesla, gettyimages
Tesla, gettyimages

“Нам би довелося збільшити потужність, щоб перезарядити рухому машину, але я не думаю, що це серйозна перешкода. Для зарядки роботів нашу технологію можна назвати ефективною”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Meizu представила унікальний павербанк, який має купу крутих функцій. Приміром, він має 2 різних роз'єму для гаджетів, а також цифровий дисплей, що відображає потужність і відсоток зарядки самого повербанка. За новинку попросять сущі копійки.

Як повідомляв Знай.uа голова Xiaomi назвав кращий смартфон компанії за всю її історію. Звичайно ж, мова йде про флагман, який перевернув ринок смартфонів своїми флагманськими на той момент специфікаціями, але низьким цінником.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft приступила до впровадження травневого update 10, яке принесе купу корисних змін, в тому числі і змінений інтерфейс.