Instagram Lite, полегшена версія додатка Instagram, призначена для ринків, що розвиваються, непомітно зникла. 13 квітня додатки зникло з Google Play в тих країнах, де ним активно користувалися, у тому числі в Кенії, Мексиці, Перу і Філіппінах. Facebook видалив Instagram Lite версію, яку представив два роки тому для користувачів Android-користувачів, а існуючі користувачі були перенаправлені в основний додаток Instagram. Програмне забезпечення вперше зникло з чартів Google Play в середині квітня.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Проте, представники Facebook повідомляють, що хоч і додаток видалили, розробники займаються створенням альтернативи. Правда, коли новий сервіс з'явиться в магазинах додатків - не повідомляється.

Instagram Lite позиціонувався як тестовий додаток. Він був створений для регіонів, що розвиваються, користувачів слабких смартфонів і непостійного або слабкого підключення до інтернету. Втім, додаток нехай і користувалося популярністю, але компанія обмежила доступ до нього.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що дані мільйонів жителів Росії опинилися у відкритому доступі. Причиною цього називають витік даних в одному з російських журналів, на який підписалися користувачі. Тепер база даних може бути в руках хакерів, і вони нею точно скористаються.

Як повідомляв Знай.uа експерти розповіли, які програми шпигують за користувачами. Зазвичай такі програми крадуть дані користувачів, нав'язують рекламу, або ж просто збирають інформацію про інтереси користувача.

Також Знай.uа повідомляв, змінений позашляховик Subaru може похвалитися унікальним корпусом, так як його перетворили в пікап. Навіть лебідку вставили, якщо автомобіль самостійно не зможе вибратися. Правда, перевозити габаритні вантажі потрібно буде навчитися конкретно на цьому авто.