Незважаючи на високі ризики, ядерна енергетика залишається одним з пріоритетних напрямів. Вартість отримання електрики нижче, ніж у будь-яких інших джерел енергії, а по екологічності ядерні реактори незначно поступаються “зеленим технологіям”. Однак планові або позапланові заміни активної зони обходяться дуже дорого, в першу чергу із-за високої вартості виробництва реакторів. Вихід із ситуації запропонували американські вчені.
Міністерство енергетики Сполучених Штатів запускає програму Transformational Challenge Reactor (TCR). Вона передбачає виготовлення активної зони за допомогою високотемпературної 3D-друку. Які саме матеріали будуть використовуватися, Міненерго США не розголошує, але заявляє, що конструкція реакторів буде змінена.


Вченим вже вдалося надрукувати перший прототип активної зони. Це зменшена копія ядерного реактора, який почнуть впроваджувати на АЕС США з 2023 року. Як повідомив технічний директор програми Курт Террани, 3D-друк дозволить використовувати матеріали і технології, які були недоступні атомній енергетиці з моменту початку її розвитку.

Нагадаємо, Чорнобиль палає з новою силою - рятувальники метаються між пожежами по всій зоні відчуження, відео

Як повідомляв портал Знай.ua, Чорнобиль палає з новою силою, вогонь з трави перекинувся на торфовища - дуже небезпечно.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Також Знай.uа писав, що Чорнобиль продовжує горіти, пожежні підключили до гасіння поїзд і вертольоти.