США успішно вивели на орбіту супутник X-37B для секретних космічних експериментів. Звичайно ж, про яких експериментах йдеться не повідомляється.

X-37B, ФУП

Місія стала шостою за рахунком для апарату — її цілі і завдання не розкриваються.

X-37B розроблений за замовленням Пентагону і, як передбачається, використовується для спостереження за поверхнею Землі і розвідки.

Крім розвідки, американські військові планують використовувати X-37B для виводу та зняття з орбіти мікро - і наносупутників, які в свою чергу можуть служити в якості розвідувальних апаратів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Запуск апарату X-37B на низьку навколоземну орбіту відбувся 16 травня з мису Канаверал у Флориді. Безпілотник почав виконувати польоти в 2010 році, і про його призначення з того моменту не повідомлялося.

На цей раз ВПС США частково розкрили інформацію про завдання апарату: зокрема, йому належить провести на орбіті три експерименту. Один з них стосується вивчення реакції матеріалів на умови перебування у космосі, що в теорії дозволить вибрати найбільш відповідний матеріал, який зможе стати в нагоді у відкритому космосі, за типом аерокосмічних сплавів. Другий — визначення впливу космічного випромінювання на насіння. Також дослідники вивчать, як сонячна енергія перетворюється в радіочастотну мікрохвильову енергію.

X-37B, ФУП

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Honda впровадила в свій флагманський мотоцикл технологію Android. Тепер двоколісний отримав підтримку Android Auto, яка включає в себе відтворення музики, навігацію, відображення вхідних дзвінків, і інші різноманітні функції, які раніше були доступні в авто.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google незабаром представить бюджетник Pixel 4a. Смартфон здивує публіку своєю ціною, і стане прямим конкурентом нового iPhone SE, який продається за 400 доларів. Обидва смартфони мають непогані характеристики, але у Pixel 4a є незаперечна перевага.

Також Знай.uа повідомляв, компанію Google обвинуватили в стеженні за користувачами.