Компанія Ookla запустила карту діючих 5G-мереж у світі. Звичайно, на території України 5G точок доступу не так вже й багато, і найближчим часом їх кількість стрімко не збільшиться. На сайті компанії збираються більше мережі п'ятого покоління і докладна інформація про них. Крім цього, на картці є можливість дізнатися, в яких країнах і містах найближчим часом готуються до запуску 5G-мережі. Досить зручна функція для тих, хто багато подорожує, чи то по роботі, чи в особистих цілях.

Карта Ookla 5g, скріншоти

Згідно карті, в даний час у світі запущено понад 8700 комерційних 5G-мереж від 123 операторів. Найбільше 5G-мереж знаходиться в США, Японії, Китаї, Південній Кореї та країнах Західної Європи. Найменше точок на території України, Росії та Африки. Мапу досить часто оновлюється, так що інформація з'являється нова кожен день.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple випустила нове оновлення прошивки iOS 13.5, який порадує публіку довгоочікуваними поліпшеннями. Повідомляється, що функція FaceID, яка може визначити особу власника, може працювати навіть тоді, коли власник одягнув маску.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple засмутила своїх користувачів. Інсайдери повідомляють, що яблучна компанія буде укомплектовувати iPhone 12 звичайними дротяними навушники EarPods.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google поліпшила роботу браузера Chrome, і тепер він більш захищений.