Дослідники фірми F-Secure, яка спеціалізується на кібербезпеки, створили алгоритм, який зміг зламати майже половину тестів CAPTCHA (які перевіряють, не використовує програму або програми комп'ютер замість людини) в поштовому сервісі Microsoft Outlook. Це означає, що система є ненадійною, адже вона була створена щоб протистояти напливу “ботів” на різних сервісах, але тепер самі боти здатні ламати цю систему.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Сам злом зробили з допомогою нейронної мережі, яка здатна навчатися і покращувати свою систему з кожним разом. Якщо на початку розробки нейромережа могла пройти лише 20% від усіх випадків захисту, то тепер кожна друга “капча” піддається злому.

ноутбук, gettyimages
ноутбук, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.