Деякі недобросовісні розробники мобільних додатків часто зловживають можливостями Android. Експерти з VPNpro виявили небезпечні програми кіотської компанії QuVideo Inc, які вимагають видачі "небезпечних" дозволів на смартфонах Android, тим самим отримуючи доступ до особистих даних користувачів без їх відома.

Небезпечне додаток, gizchina

зокрема, популярний безкоштовний редактор відео VivaVideo з більш ніж 100 мільйонами завантажень Google Play, позначений дослідниками як "шпигунський". Звичайно ж, Google не виявили шкідливого коду в додатку, так що сервіс висів в Google Play тривалий час, а кількість завантажень точно перевалило за 100 мільйонів. Настійно рекомендуємо видалити ці програми, так як вони напевно збирають особисті дані про вас. Можливо, навіть продають їх стороннім компаніям.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Adidas почне виробництво спортивного взуття, і при цьому кількість відходів буде дорівнює нулю. У компанії вирішили використовувати трохи інші матеріали у взутті, що не впливатиме негативно на навколишнє середовище.

Як повідомляв Знай.uа експерти назвали топ-10 найпотужніших смартфонів. Дивно, але список захопили китайські флагмани, які мають рекордну кількість оперативної пам'яті.

Також Знай.uа повідомляв, що в мережі продають повністю згорілий спорткар Supra. Правда, від авто там нічого крім купи металу не залишилося. Напевно новий покупець витратив більше грошей на евакуатор, ніж на саме авто.