Хакери з угрупування DopplePaymer привітали SpaceX і NASA з першим запуском керованої людиною ракети, а потім відразу оголосили, що заразили пристрій одного з ІТ-підрядників NASA.

В опублікованому сьогодні повідомленні в блозі банда здирників DopplePaymer повідомила, що вона успішно проникла в мережу Digital Management Inc. (DMI), компанії з Меріленда, що надає керовані ІТ-послуги та послуги кібербезпеки за запитом.

Секретні файли NASA, zdnet

Згідно з прес-релізом компанії, список клієнтів DMI включає кілька компаній зі списку Fortune 100 і багато урядові установи, у тому числі NASA.

Неясно, як глибоко проникли в мережі DMI хакери з DopplePaymer, час їх злому і скільки мереж клієнтів їм вдалося зламати. Три представника DMI не відповіли на телефонні дзвінки з ZDNet з проханням прокоментувати цю статтю.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Секретні файли NASA, zdnet

Здається очевидним те, що вони взялися за файли, пов'язані з НАСА, що свідчить про те, що вони порушили інфраструктуру, пов'язану з НАСА, в DMI.

Для підтримки своїх тверджень оператори DeopplePaymer розмістили 20 архівних файлів у “темному інтернеті”.

Архіви включають в себе все, від кадрових документів до планів проектів, як видно з скріншоту, зробленого ZDNet для одного з файлів. Відомості про співробітників, включені в ці файли, що відповідають загальнодоступним записів LinkedIn.

Крім того, банда DopplePaymer також опублікувала список з 2583 серверів і робочих станцій, які, як стверджують хакери, є частиною внутрішньої мережі DMI і які вони зашифрували і тепер хочуть отримати за них викуп.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що мародери у США вкрали 50 рідкісних авто, вартістю від 60 тисяч доларів за кожну. Дивно, але поліція не стала шукати викрадені авто, так як у неї є справи куди важливіші.

Як повідомляв Знай.uа у США масово відкликають нові автомобілі Ford Mustang. Повідомляється, що з-за неправильного розташування камери, у зв'язку з чим деякі функції для допомоги водіння можуть працювати некоректно, що може призвести до аварій в подальшому.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple просить власників iPhone оновити свою ОС до актуальної версії. За заявами компанії, оновлення виправляє небезпечну вразливість, якою можуть скористатися хакери.