Обсерваторія НАСА (NEO) відстежує рух астероїда, який за розмірами більше будівлі Емпайр Стейт в Нью-Йорку. Повідомляється, що він пролетить біля землі в цю суботу.

За даними NEO, астероїд, відомий як 2002 NN4 має діаметр 570 метрів.

планета Земля, фото: catalogmineralov
планета Земля, фото: catalogmineralov

Але вчені з NEO кажуть, що нема чого боятися астероїда, так як “навколоземний” - це відносний термін. Вони вимірюють відстань до об'єктів далекого космосу в астрономічних одиницях, причому одна астрономічна одиниця близька до середній відстані між Сонцем і Землею - приблизно 150 мільйонів кілометрів. Все, що знаходиться в межах 1,3 астрономічних одиниць від Сонця, вважається навколоземним об'єктом.

Астероид, gettyimages
Астероид, gettyimages

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Очікується, що на найближчому відстані Астероїд 2002 NN4 пройде близько 0,034 астрономічних одиниць або близько 5,09 мільйона кілометрів від Землі, що приблизно в 13 разів більше відстані між Землею і Місяцем.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 5 покажуть публіці в найближчим часом, і у компанії розповіли про ключові особливості нового гаджета. Повідомляється, що новий девайс, зможе працювати з безконтактної оплатою навіть на території України, що точно порадує фанатів корпорації.

Як повідомляв Знай.uа компанія Bosch представила унікальний сервіс, який може врятувати мільйони життів. При падінні з мотоцикла з будь-якої причини, система буде викликати на місце ДТП швидку та інші служби, щоб підвищити безпеку їздця.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google додала підтримку iPhone в сервіс USB-C Titan. На сьогоднішній день вона вважається чи не найкращою на ринку, і все це поміщається в корпус флешки.