Вчені з США провели дослідження і довели, що використання кондиціонера значно збільшує витрату електроенергії в будинку.

Попередні дослідження, в основному присвячені США, оцінювали збільшення витрат домогосподарств на оплату рахунків за електроенергію приблизно на 11%. Це нове дослідження, аналізуюче соціально-економічні характеристики домогосподарств у восьми інших країнах ОЕСР (Австралія, Канада, Франція, Японія, Нідерланди, Іспанія, Швеція і Швейцарія) і кліматичні дані, що надходять з набору даних НАСА, виявляє, що в середньому, використовуючи кондиціонер споживання електрики збільшується до 42%, якщо порівнювати з тими, хто не користується кондиціонером.

Літня спека, скріншот: YouTube
Літня спека, скріншот: YouTube

Фактичне збільшення буде залежати від інтенсивності змін клімату, з якими домогосподарствам доведеться зіткнутися в майбутньому. Таким чином, ці додаткові витрати є новим фактором, що впливає на енергетичну бідність.

Погода, фото pxhere
Погода, фото pxhere

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, вчені з NASA повідомили, що до Землі наближається небезпечний астероїд великих розмірів. Правда, він не буде знаходитися дуже близько до Землі, так що переживати точно не варто. Але в ширину космічне тіло досягає 570 метрів.

Як повідомляв Знай.uа експерти розповіли, чого чекати від виходу iOS 14, яку представлять вже під кінець цього місяця. Наприклад, з'явиться вбудований перекладач, а також підтримка стилуса Apple Pencil, який раніше використовувався на планшетах компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що оновлений браузер від Microsoft став доступним всім користувачам Windows 10. тепер Microsoft Edge буде вбудованим браузерів в Windows 10, так що після оновлення він з'явиться на ПК у кожного користувача.