Компанія Apple подала патент на програмне забезпечення, за допомогою якого можна буде робити групові селфи навіть на відстані зі своїми друзями. Принцип роботи досить простий - смартфон фотографує на обидві камери, а потім ЗА допомогою прибирає фон з фото, зробленого на фронтальну камеру і додає людини в основне фото. Правда, в роботі технологію поки що не показали, так що доведеться вірити яблучної корпорації на слово.

Патент Apple, Apple

В компанії поки не коментують, чи буде така функція доступна на iPhone, iPad або на обох пристроях. До речі, для цієї технології можуть підходити фотографії, збережені відео або зображення в реальному часі. Користувач може зберігати вихідну картинку, а також групову версію.

Компанія вперше подала заявку на патент ще в 2018 році, а підтвердили її лише 2 червня, тому концепція не була розроблена з урахуванням умов глобальної пандемії. Щоправда, досі невідомо, чи буде взагалі ця система впроваджена в гаджети.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням Гроші повернуться до ПФУ: у пенсіонерів почнуть вилучати виплати Скільки відпочиватимуть школярі: стало відомо, коли дітлахи підуть на канікули Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що розумний браслет Xiaomi Mi Band 5 покажуть вже 11 червня, і у нас є кілька подробиць про цю новинку. Наприклад, гаджет буде підтримувати технологію безконтактної оплати NFC, і вона буде працювати навіть на території України.

Як повідомляв Знай.uа співробітники Apple підтвердили перенесення виходу iPhone 12. Схоже, компанія через пандемії все ж не встигла вчасно розробити і зібрати належну кількість iPhone 12, так що фанатам компанії доведеться почекати.

Також Знай.uа повідомляв, що власники смартфонів Xiaomi масово скаржаться на роботу гаджетів під управління MIUI 12. Відзначимо, що в компанії не вперше відбуваються подібні проблеми.