Ніхто не може сказати, чи будуть андроїди мріяти про електричних овець, але вони майже напевно будуть потребувати періоди відпочинку, які пропонують переваги, подібні тим, які сон дає живому мозку, згідно з новим дослідженням з Національної лабораторії Лос-Аламоса.

Про це повідомляє eurekalert.

“Ми вивчаємо пікіруючі нейронні мережі, які є системами, які навчаються так само, як живий мозок”, - сказав комп'ютерний вчений з Лос-Аламоської лабораторії Йизинг Уоткінс. “Ми були зачаровані перспективою навчання нейроморфного процесора способом, аналогічним тому, як люди і інші біологічні системи беруть уроки з навколишнього середовища в процесі розвитку дітей”.

Науковці, фото: Getty Images
Науковці, фото: Getty Images

Уоткінс і її дослідницька група виявили, що моделювання мережі стало нестабільним після тривалих періодів навчання без нагляду. Коли вони піддали мережі впливу станів, аналогічних хвилях, які живий мозок відчуває під час сну, стабільність була відновлена. “Було схоже, що ми даємо нейронних мереж еквівалент спокійного нічного відпочинку”, - сказав Уоткінс.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Вчені, фото: freepik.com
Вчені, фото: freepik.com

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що розумний браслет Xiaomi Mi Band 5 покажуть вже 11 червня, і у нас є кілька подробиць про цю новинку. Наприклад, гаджет буде підтримувати технологію безконтактної оплати NFC, і вона буде працювати навіть на території України.

Як повідомляв Знай.uа співробітники Apple підтвердили перенесення виходу iPhone 12. Схоже, компанія через пандемії все ж не встигла вчасно розробити і зібрати належну кількість iPhone 12, так що фанатам компанії доведеться почекати.

Також Знай.uа повідомляв, що власники смартфонів Xiaomi масово скаржаться на роботу гаджетів під управління MIUI 12. Відзначимо, що в компанії не вперше відбуваються подібні проблеми.