В WhatsApp, одному з найпопулярніших месенджерів, знову виявили проблему безпеки. Повідомляється, що тепер користувачі можуть бачити свої особисті телефонні номери в загальнодоступних результатах пошуку Google. А це дає нові можливості для всіх видів шахрайства і кібератак. Дивно, але у популярного месенджера WhatsApp захист даних користувачів побудована не кращим чином. Тепер користувачі можуть піддатися атаки хакерів.

Витік в WhatsApp, gizchina

Дослідник безпеки (Athul Jayaram) виявив 300000 номерів, оприлюднених за допомогою цієї “дірки”. При натисканні на веб-сторінку не розкривається повне ім'я користувача, але з'являється його зображення в профілі месенджера. Таким чином, навіть приховування номера не допоможе залишатися інкогніто. Враховуючи, що в WhatsApp більше мільярда користувачів щодня, збиток від такої витоку може бути колосальний.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Він з'ясував про цей недолік безпеки ще 23 травня і повідомив про цю проблему Facebook через програму винагороди за помилки. Проте заявка була відхилена на тій підставі, що користувачі WhatsApp повністю контролюють інформацію, прикріплену до їх профілю, яка є загальнодоступною. Можливо, компанія змінить своє рішення, якщо користувачі будуть скаржитися на форумах, що точно негативно вплине на популярність месенджера.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що люксовий китайський седан Genesis G80 загорівся прямо серед автомагістралі. Правда, причини пожежі поки не повідомляється, але варіантів кілька. Зазвичай, таке відбувається або з вини авто, або з вини самого водія. На щастя, водій не постраждав.

Як повідомляв Знай.uа iOS 14 подарує власникам iPhone ще одну круту функцію. Тепер стічні програми зможуть записувати дзвінки, але про це повинні бути попереджені обидва абонента. Такі закони США.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi відмовилася від оновлень 15 моделей смартфонів. Тепер користувачі гаджетів, які випустили до 2018 року не зможуть оновитися до актуальної версії ОС.