Сферичний радіотелескоп з апертурою в п'ятсот метрів (FAST), найбільший у світі радіотелескоп з однією тарілкою, розташований у китайській провінції Гуйчжоу, виявив новий тривалий радіосигнал (FRB), який зазвичай триває всього кілька мілісекунд.

Китайський телескоп, gizchina

Відкриття, нещодавно опублікована в Astrophysical Journal Letters, було зроблено міжнародною групою вчених, у тому числі Чжу Вейвэя і Чи Ді із Національної астрономічної обсерваторії Академії наук Китаю (NAOC).

Використовуючи інноваційний метод пошуку, інтегрований з технологіями штучного інтелекту з глибоким вивченням, вчені виявили новий пакет сигналів, названий FRB 181123, з аналізу даних масивного дрейфового сканування FAST.

планета Земля, фото: catalogmineralov
планета Земля, фото: catalogmineralov

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відкриття повідомляє про новий FRB з трьома різними компонентами випромінювання.

Згідно Чжу, нещодавно виявлений FRB показує многопиковый профіль імпульсу з трьома піками з інтервалом приблизно в п'ять мілісекунд, а енергія, що виділяється першим імпульсом, затьмарює останні два.

“За оцінками, імпульсний сигнал передавався протягом приблизно 10 мільярдів років, а потім був виявлений FAST 23 листопада 2018 року”, - пояснив Чжу.

За словами Лі, сигнал, ймовірно, походить від періоду, коли в еволюції Всесвіту з'явилося найбільшу кількість нерухомих зірок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що штучний інтелект навчили малювати традиційні китайські картини. Сам по собі стиль досить помилковий, але ентузіасти змогли нейромережа робити дивовижні картини.

Як повідомляв Знай.uа сервіс Карти Google почнуть нагадувати користувачам в громадських місцях за носіння масок і рукавичок. Досить зручний сервіс, який буде підлаштовуватися під закони кожної країни, і видавати відповідні поради.

Також Знай.uа повідомляв, що злодій-неудачник не зміг викрасти Dodge. За словами поліції, він хотів виїхати прямо із салону авто через вхідні двері, але щось пішло не так.