Астрономам вдалося вперше побачити зіткнення двох новонароджених зірок в сузір'ї Оріона. Це рідкісне космічне явище відзначається величезним викидом енергії і немало захопило вчених по всьому світу.

Про це повідомляє Telegram-канал Naked Space, який спеціалізується на новинах про дослідження Всесвіту.

Вибух породив потужний космічний "феєрверк", енергії якого вистачило б для того, щоб Сонце сяяло упродовж 10 мільйонів років. При цьому газ колишньої туманності рухається зі швидкістю 150 кілометрів на секунду в сторони від епіцентру вибуху, що приблизно дорівнює швидкості, з якою Сонце обертається навколо центру Галактики.

космос, фото Pxhere
космос, фото Pxhere

Зірки пережили це зіткнення і зараз розлітаються зі швидкістю приблизно в 13 і 29 кілометрів в секунду.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Минулого року вченим вдалося зафіксувати ще більш масштабне явище: рідкісний космічний колапс потрапив в об'єктив телескопа Hubble. У мережі з'явився знімок, як дві гігантські галактики NGC 4038 і NGC 4039 стикаються і розривають одна одну. В результаті два новоутворення повинні злитися в одне.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хаббл показав "зловісне обличчя" в космосі: фото.

Як повідомляв портал Знай.ua, Юпітер ледве пережив потужний удар планети-ембріона: відео зіткнення гігантів.

Також Знай.ua писав, що Чорна діра пожирає космос: жах Чумацького шляху раптово прокинувся.