Зв'язок між Землею і Місяцем насправді вимагає величезної кількості устаткування в сучасних умовах. У космосі вага та обсяг негайно перетворюються у швидко зростаючі витрати.

Місячне затемнення, фото: Pxhere
Місячне затемнення, фото: Pxhere

Нове приватне підприємство нової приватної космічної компанії CommStar Space Communications може допомогти покрити ці витрати, встановивши супутник передачі даних між Місяцем і Землею, знизивши вимоги до ваги, потужності і вартості будь-якого обладнання зв'язку, яке необхідно взяти з собою на місії на Місяць у майбутньому.

CommStar Space Communications планує зробити це, розмістивши супутник-ретранслятор ближче до Місяця, що також буде включати в себе оптичну лазерну зв'язок, щоб дозволити значно збільшити швидкість зв'язку будь-яких об'єктів, що працюють в цислунном (тобто, між Землею і Місяцем) просторі. Мета компанії полягає в тому, щоб повторити ефективність, досягнуту завдяки появі комерційних приватних компаній, що займаються запуском в космос, включаючи SpaceX і Rocket Lab, але для ринку місячних комунікацій. В кінцевому підсумку це може означати великі стрибки у доступності та практичності для комерційних місячних досліджень чи видобутку корисних копалин.

Мета компанії полягає в тому, щоб перший супутник був використаний вже до 2023 року.

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

На місяці, фото - NASA
На місяці, фото - NASA

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення Windows 10 зламало браузер Google Chrome. Користувачі не оцінили старання Microsoft, так що тематичні форуми завалені скаргами на невдале оновлення ОС.

Як повідомляв Знай.uа ASUS ROG Phone 3 засвітився на тестах продуктивності. Повідомляється, що смартфон отримає наворочений дизайн і потужний сучасний процесор, а також 12 Гб оперативної пам'яті, чого більш ніж достатньо, щоб запускати всі ігри на максимальній якості.

Також Знай.uа повідомляв, що тюнінг ательє перетворює Ford Ranger Raptor в легендарний пікап. У деяких країнах Ford F-150 недоступний для покупки з деяких причин. Однак, це не заважає власникам пікапів Ford Raptor змінити зовнішній вигляд своїх авто. Від F-150 їх просто не відрізнити.