Завдяки космічному телескопу Хаббла NASA / ESA, ця зоряна спалах видно як PLCK G045.1 + 61.1. Галактика з'являється у вигляді безлічі червонуватих точок поблизу центру зображення і гравітаційно линзируется скупченням більш близьких галактик, які видно на цьому зображенні.

галактики, NASA

Гравітаційне лінзування відбувається, коли велика розподіл речовини, такого як галактичне скупчення, знаходиться між Землею і віддаленим джерелом світла. Оскільки простір викривляється масивними об'єктами, світло від віддаленого об'єкта згинається, коли він прямує до нас. Цей ефект був вперше передбачений загальною теорією відносності Ейнштейна.

У період з 2009 по 2013 рік космічна обсерваторія Планка Європейського космічного агентства проводила багаторазові зйомки всього неба. В ході цих досліджень, з додатковими спостереженнями космічної обсерваторії ім. Гершеля, Планк виявив деякі з найбільш яскравих галактик з великими гравітаційними лінзами і великим червоним зміщенням в нічному небі.

Космос, скріншот: YouTube
Космос, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, експерти склали список країн з найбільш швидким інтернетом. Комнен ж, Україна потрапила в список, правда на 58 місці. Повідомляється, що нас навіть випередили деякі африканські країни.

Як повідомляв Знай.uа легендарний Flash Player зникне з мережі вже до кінця 2020 року. Компанія вирішила “поховати” застарілий плеєр, так як на його місце прийшла гідна альтернатива. Повідомляється, що 31 грудня плеєр офіційно зникне.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple випустить бюджетний планшет iPad 8, а його начинка точно порадує публіку. Так, процесор далеко не топовий, але його більш ніж достатньо для роботи iPhone XR.