Засновник Telegram Павло Дуров розкритикував Apple і Google через комісії, яку стягують компанії з розробників за покупки в додатках, завантажені з App Store і Google Play. Дійсно, компанії беруть комісію у 30% від покупок, що не подобається як користувачам, так і розробникам, які віддають левову частку свого прибутку.

Павло Дуров, фото Getty
Павло Дуров, фото Getty

Засновник Telegram запропонував вирішити проблему, дозволивши користувачам встановлювати додатки безпосередньо або через альтернативні магазини, а не тільки “через App Store з комісією у 30%, цензурою і відсутністю конфіденційності”. Втім, в смартфонах iPhone це можливо тільки за допомогою злому ОС, але це завжди робиться тільки на свій страх і ризик.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Крім того, Дуров розповів, що кілька років використовує пристрої на Android — система дозволяє встановлювати сторонні додатки. Але він зазначив, що Google намагається ускладнити цей процес. Особливо це помітно в Android 11, яка з'явиться на смартфонах до кінця цього року.

Популярні новини зараз
Гороскоп на жовтень-2024 для всіх знаків Зодіаку: кому Сонячне затемнення принесе колишніх, а кому подорожі Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році Від 16 тисяч гривень: у скільки обійдеться захист від мобілізації Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, експерти склали список країн з найбільш швидким інтернетом. Комнен ж, Україна потрапила в список, правда на 58 місці. Повідомляється, що нас навіть випередили деякі африканські країни.

Як повідомляв Знай.uа легендарний Flash Player зникне з мережі вже до кінця 2020 року. Компанія вирішила “поховати” застарілий плеєр, так як на його місце прийшла гідна альтернатива. Повідомляється, що 31 грудня плеєр офіційно зникне.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple випустить бюджетний планшет iPad 8, а його начинка точно порадує публіку. Так, процесор далеко не топовий, але його більш ніж достатньо для роботи iPhone XR.