Google заявили про видалення 70 шкідливих розширень для браузера Chrome. Експерти кажуть, що це наймасштабніша хакерська атака на Сһгоме в історії, торкнулася 32 млн користувачів. Схоже, Google навіть тут не може зробити надійний захист, яка допоможе уникнути злому акаунтів мільйонів користувачів. Враховуючи, що Google Chrome є самим популярним браузерів у світі, безпека даних клієнтів повинна бути першорядним завданням, з якої пошукач поки не дуже добре справляється.

Смартфони, фото з вільних джерел
Смартфони, фото з вільних джерел

Очевидно, дані сотень мільйонів користувачів цієї платформи стали бажаною метою багатьох хакерів з усього світу. Тому інтернет-співтовариство з особливим увагою реагує на різні витоку інформації з Chrome, і постійно вимагає нових інструментів захисту особистих даних в цьому браузері. Компанія час від часу перевіряє розширення на безпеку, і ось були видалені аж 70 одиниць з небезпечним кодом.

Ноутбук, фото: Pixabay
Ноутбук, фото: Pixabay

Більшість з цих безкоштовних розширень повинні були попереджати користувачів Chrome про сумнівні вебсайти і перетворювати різні формати файлів. Насправді шкідливі аддони в браузері завантажували історію переглядів користувачів і їх облікові дані для різних акаунтів.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Швидше за все, ці дані пізніше продавали стороннім компаніям.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google впроваджує в свої додатки сервіс для відеоконференцій Meet, яке є прямим конкурентом додатком Zoom. Meet Володіє тими ж функціями, що і її головний конкурент, але цей сервіс робився руками фахівців Google.

Як повідомляв Знай.uа вчені знайшли схожість динозаврів з черепахами. Учені з'ясували, що у динозаврів були м'які яйця, які вони закопували в землю, як черепахи. Однак, з еволюцією вони отримали тверду шкаралупу.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Tesla готується завоювати китайський ринок. Повідомляється, що корпорація хоче увірватися на ринок Китаю, так як Tesla користується величезною популярністю серед електрокарів. Можливо, на території Китаю вони теж будуть фаворитами.