Знадобився огляд Etsy, профіль LinkedIn, кілька відео з Instagram і кілька пошуків Google агентів ФБР, щоб встановити особу жінки в масці, яку звинувачують у підпалі двох поліцейських машин під час недавніх акцій протесту у Філадельфії. Протести відбулися 30 травня у відповідь на вбивство Джорджа Флойда поліцією.

Фото з обвинуваченою у підпалі поліцейських авто, the Verge

Цей випадок, як повідомляє The Philadelphia Inquirer, демонструє, як поліція змогла використовувати соціальні мережі та інші загальнодоступні онлайн-запису для виявлення протестувальників з кількох шматків вихідної інформації. Згідно NBC, обвинуваченому ФБР 33-річному Лорі Елізабет Блюменталь в даний час загрожує обов'язкове мінімальне покарання у вигляді семи років позбавлення волі у разі засудження та штраф у розмірі до 250 000 доларів США.

Оскільки в США тривали акції протесту у відповідь на системне насильство на расовому ґрунті, захисники громадянських прав попереджали, що інструменти соціальних мереж, які фільмували жорстокість поліції, також використовуються правоохоронними органами для спостереження з боку краудсорсингу.

Фото з акцій протесту Black Lives Matter, фото: Instagram
Фото з акцій протесту Black Lives Matter, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Подивившись відеоролики протестів, завантажені в Instagram і Vimeo, агенти змогли знайти додаткові кадри інциденту і виявили татуювання зі знаком світу на правому передпліччі жінки. Знайшовши набір з 500 фотографій протестів, якими поділився фотограф-любитель, вони змогли чітко побачити, що на них надіто.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google впроваджує в свої додатки сервіс для відеоконференцій Meet, яке є прямим конкурентом додатком Zoom. Meet Володіє тими ж функціями, що і її головний конкурент, але цей сервіс робився руками фахівців Google.

Як повідомляв Знай.uа вчені знайшли схожість динозаврів з черепахами. Учені з'ясували, що у динозаврів були м'які яйця, які вони закопували в землю, як черепахи. Однак, з еволюцією вони отримали тверду шкаралупу.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Tesla готується завоювати китайський ринок. Повідомляється, що корпорація хоче увірватися на ринок Китаю, так як Tesla користується величезною популярністю серед електрокарів. Можливо, на території Китаю вони теж будуть фаворитами.