Протягом останніх 15 000 років на льодовику на північно-заході Тибетського плато в Китаї проходила вечірка для деяких незвичайних гостей: ансамблю заморожених вірусів, багато з яких невідомі сучасній науці.

Учені недавно розігнали цю вечірку, глянувши на два крижані ядра цього тибетського льодовика, виявивши існування 28 нових вірусних груп.

Льодовик, фото pxhere
Льодовик, фото pxhere

Дослідження цих загадкових вірусів може допомогти вченим у двох напрямках: по-перше, ці віруси покажуть, які хвороби процвітали тисячі років тому.

“Проте у гіршому разі танення льоду [від зміни клімату] може випустити патогени в навколишнє середовище”, - написали дослідники в дослідженні, яке ще не було рецензировано. Якщо це станеться, найкраще знати про ці віруси як можна більше, запевняють дослідники.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зразки льодовиків Антарктиди, Naked-science
Зразки льодовиків Антарктиди, Naked-science

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple розробила новий бюджетний планшет. Мова йде від iPad 8, який буде продаватися за низькою ціною, однак, отримає потужний процесор, який встановлений в iPhone 10.

Як повідомляв Знай.uа вихід довгоочікуваної гри Cyberpunk 2077 знову перенесли. Тепер фанатам доведеться почекати до кінця осені. І хоча розробники заявили, що вся гра готова, додатковий час знадобилося на балансування гри.

Також Знай.uа повідомляв, що водій Aston Martin Vanquish розбив автомобіль і зник з місця ДТП. Тепер автомобіль може опинитися на звалищі, якщо водій за ним не прийде.