На щорічній Всесвітній конференції розробників Apple керівники компанії анонсували останню версію macOS. Ну, Apple називає це Big Sur. Ця нова версія операційної системи включає в себе основні оновлення веб-браузера Safari та оновлені додатки “Карти” і “Повідомлення”. Проте, є деякі суттєві, але важливі зміни, які багато хто не так легко помітити. Apple macOS Big Sur скасовує розділ “Енергозбереження” в “Системних налаштуваннях” і замінює його новим розділом “Акумулятор”, який розширює функцію звітів про батареї Mac.

Mac OS Big Sur

Нова функція історії використання надає докладну інформацію про заряд батареї Mac за останні 24 години або останні 10 днів. Він містить “заряд батареї” і “використання екрана”, щоб ви могли переглядати інформацію про продуктивність батареї. Здається, що немає докладного списку найбільш використовуваних додатків на iOS, але він дає краще розуміння того, як витрачається заряд батареї з плином часу.

Mac OS Big Sur

На додаток до розділу “Історія використання” є також розділ “Акумулятор і адаптер харчування”, який замінює функції, раніше надані у розділі “Енергозбереження”. Ви можете вибрати, коли вимкнути монітор, включити або вимкнути режим очікування і інші функції, а також розділити налаштування у відповідності з використанням батареї і використанням після підключення джерела живлення.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний месенджер Viber отримав купу крутих функцій завдяки оновленню. Тепер у користувачів є можливість листуватися в “секретній кімнаті”, в якій зникають повідомлення через час.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск раптово продав один зі своїх маєтків за 29 мільйонів доларів. Досить непогане вкладення, так як роками раніше він купив його в 16 мільйонів доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти з NASA змогли довести, що на плутоні існував океан. Правда, це було дуже давно. Однак, рельєф поверхні підказав вказав на наявність океану в минулому.