Вчені американського космічного агентства NASA розповіли, що планують вивчити поверхню супутників Сатурна і Юпітера за допомогою спеціальних стрибають роботів. Вчені відзначили, що для переміщення по поверхні роботи зможуть використовувати парову тягу.

Фахівці вважають, що на поверхні даних супутників можуть ховатися океани з солоною водою під товстим крижаним щитом. Дослідники пояснили, що океани представляють величезний інтерес для науки.

Головною трудністю є не вивченість ландшафту супутників і тому вчені хочуть розробити абсолютно нову концепцію робота.

На Енцеладі і на Європі ландшафт може бути дуже складним. Поверхня може виявитися з численними тріщинами, величезними горбами з льоду, а також багатометровими списами, сформованими з-за затверділої води.

Вчені переконані, що їм вдасться розробити такого робота, який буде переміщатися в захисній капсулі. Низька гравітація дозволить апарату стрибати на відстані в кілька кілометрів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у NASA знайшли докази існування океану на Плутоні.

Як повідомляв Знай. ua, у NASA показали, як виглядає захід сонця на Венері, Марсі, Уран і Титані.

Також Знай. ua писав, що вчені NASA очікують знайти життя на супутнику Юпітера.