Як зрозуміти, що ваш телефон прослуховується і ознаки свідчать про це?

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Сторонні додатки

Варто глянути, які програми встановлені на смартфон. У списку можуть бути додатки, про яких ви ніколи не чули і ніколи не встановлювали їх. Звичайно ж, в ОС Android є програми за замовчуванням, але і їх дії варто обмежити, якщо ві ними не користуєтеся.

Телефон живе своїм життям

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ще одним тривожним фактором є дивна поведінка телефону, коли він самостійно вимикається-включається, швидко розряджається або перегрівається, коли його не використовують. Значить, його завантажили дополнительніми командами і завданнями, які не відображаються на екрані, що дає зловмисникам стежити за вами.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Сторонні звуки під час розмови

Пульсуючий сигнал або інші дивні шуми під час дзвінка також можуть свідчити про прослуховування телефону. Однак, навіть це не єдиний спосіб прослухати розмову.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple представила нову ОС iOS 14, яка отримала купу поліпшень, в порівнянні з попередником. Повідомляється, що компанія переробила додаток “Фото”.

Як повідомляв Знай.uа експерти назвали ціни і дату виходу довгоочікуваної консолі Sony PlayStation 5. Повідомляється, що вихід в Європі запланований на 20 листопада, а цінники буду в районі від 400 до 450 доларів, в залежності від модифікації.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple вирішила створити сосбственній чіпсет для ноутбуків і комп'ютерів. Однак, для користувачів це не така вже й хороша новина - Windows не буде працювати з новими пристроями Apple.