Koenigsegg вносить останні штрихи у свій гіперкар Jesko, завершуючи розробку своєї самої хардкор-серійної моделі на сьогоднішній день.

В серії відеороликів, розміщених в Instagram, шведський виробник автомобілів показав замаскований Jesko, який їхав по дорогах біля заводу Angelholm. Ми також отримуємо можливість почути рев двигуна гіперкара у всій його красі.

Koenigsegg вперше представив Jesko світу на торішньому автосалоні в Женеві як наступник Agera RS. На відміну від гібридного Regera, який також знаходиться у виробництві, Jesko обходиться без якої-небудь форми електрифікації і був розроблений, щоб запропонувати максимальний досвід водіння і ходові якості будь дорожньо-дозволеною моделі Koenigsegg.

Харчування Jesko - це унікальний 5,0-літровий V8 з подвійним турбонаддувом. Інші Koenigseggs також використовують 5,0-літровий Twin-Turbo V8, але трансмісія Jesko унікальна, оскільки в ній використовується 180-градусний колінчастий вал, який дозволяє йому розганятися до надзвичайних 8500 оборотів в хвилину і змушує його інакше звучати на відміну від будь-якого іншого Koenigsegg. Це ще не всі, оскільки в двигуні також встановлені турбокомпресори, які підключені безпосередньо до невеликого електричного компресора, який пропускає в них повітря і практично виключає будь-які затримки в роботі двигуна.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Koenigsegg створить 125 примірників Jesko, кожен з яких буде коштувати приблизно 3 мільйони доларів без урахування податків, і очікується, що поставки почнуться до кінця року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple представила нову ОС iOS 14, яка отримала купу поліпшень, в порівнянні з попередником. Повідомляється, що компанія переробила додаток “Фото”.

Як повідомляв Знай.uа експерти назвали ціни і дату виходу довгоочікуваної консолі Sony PlayStation 5. Повідомляється, що вихід в Європі запланований на 20 листопада, а цінники буду в районі від 400 до 450 доларів, в залежності від модифікації.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple вирішила створити сосбственній чіпсет для ноутбуків і комп'ютерів. Однак, для користувачів це не така вже й хороша новина - Windows не буде працювати з новими пристроями Apple.