Apple не дуже задоволена тим фактом, що фізичні кнопки повинні займати місце. У 2017 році компанія, нарешті, прибрала кнопку “Додому”, відому як Touch ID, в результаті чого iPhone X був оснащений огидною широкою рамкою. Тепер компанія хоче зробити ще один крок, зробивши інші кнопки ще тонше, ніж вони є. Компанія подала патент, що описує конструкцію “компактного поворотного пристрою вводу”.

Такі кнопки можуть забезпечувати різну тактильний зворотний зв'язок, налаштовану програмним забезпеченням, і також будуть чутливі до сили натискання.

Apple патент, gizchina

В патенті в якості прикладу наводиться кнопка включення iPhone. З цієї причини ми вважаємо, що смартфон Apple першим отримає ці кнопки. Однак інші пристрої також можуть отримати вигоду з цієї технології. Замість кнопок технологію можна використовувати і для перемикання.

Існує електрична котушка, навколишнє постійний магніт. Коли сила прикладена, це переміщує магніт. В результаті користувачі будуть відчувати старі добрі тактильні відчуття зворотного зв'язку. Це не велика зворотний зв'язок, оскільки магніт рухається всього на 10 мікрон або 0,01 мм Проте цього достатньо, щоб користувачі відчували зворотний зв'язок з кнопкою. Крім того, внизу є датчик тиску для реєстрації натискань і прикладеного зусилля. Отже, ще раз, розробники можуть програмувати різні функції залежно від того, який тиск користувач натискає на кнопку.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony на честь 10-річчя роздає 2 додаткові ігри для всіх передплатників PS Plus. Повідомляється, що обидві гри будуть доступними протягом місяця, так що кожен бажаючий може вдосталь награтися.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск потребує від працівників працювати швидше. З-за проблем з логістикою компанія не встигає розвозити авто своїм клієнтам, так що Маск знову піднімає настрій робітників.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple вирішила випустити відразу 2 нових планшета, і вони отримають збільшений дисплей, якщо порівнювати з попередніми версіями. Імовірно, їх представлення заплановано на вересень цього року.