Microsoft повідомила, що виявила деякі проблеми з безпекою в бібліотеці кодеків Microsoft Windows, що зачіпають як версії клієнта Windows, так і версії Windows Server 10. Софтверний гігант опублікував детальну інформацію про проблеми безпеки, і, згідно з інформацією, наданою компанією, це уразливості віддаленого виконання коду.

робота за ноутбуком, фото Pxhere
робота за ноутбуком, фото Pxhere

Це стосується Windows 10 версії 1709 і вище (32-розрядна та 64-розрядна), Windows Server 2019, Windows Server версії 2004 Core. Щоб скористатися цією помилкою, зловмисникові необхідно створити спеціально створений файл і відкрити його в цільовій системі (через Ghacks).

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Однак, що ще гірше, так це те, що немає ніяких обхідних шляхів для пом'якшення цих проблем безпеки. Тим не менш, було створено оновлення для вирішення проблем безпеки, але ми точно не знаємо, коли воно буде доступне для користувачів. У компанії розповіли, що робити нічого не потрібно.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple сильно дбає про безпеку даних своїх користувачів, так що з кожної ОС додаються нові фішки. тепер же стало відомо, що iOS 14 покаже, які програми стежать за власником смартфона, збираючи дані без їх відомства.

Як повідомляв Знай.иа iPhone Pro Max 12 отримає революційну камеру. Повідомляється, що смартфон зможе знімати 4K-відео з частотою 240 кадрів в секунду. На сьогоднішній день Android-смартфони не можуть похвалитися такими ж показниками.

Також Знай.иа повідомляв, Ілон Маск назвав главу Amazon наслідувачем. Повідомляється, що Джеф Безос зміг купив автомобільний стартап, який займається розробкою автопілота для транспортного засобу.