Facebook знову залучений в суперечливу ситуацію з питаннями конфіденційності. Компанія підтвердила, що тисячі розробників змогли отримати доступ до даних від неактивних користувачів, що стало справжньою несподіванкою для всього світу.

Після кризи Cambridge Analytica в 2018 році Facebook встановив нові правила, які не дозволяють розробникам отримувати дані від користувачів, які не використали соціальну мережу більше 90 днів.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Оскільки користувачі можуть підключати сторонні додатки до Facebook, розробники можуть отримати доступ до особистої інформації тих, у кого такі додатки пов'язані з обліковим записом Facebook. Як зазначає Engadget, компанія не сказала, як довго це порушення безпеки було активним або скільки користувачів було порушено.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Facebook стверджував, що проблема була виправлена, як тільки вона була виявлена, і що ніяка додаткова інформація не передавалася, крім того, що користувач дозволив в налаштування конфіденційності, поки обліковий запис Facebook все ще була активна.

Компанія також посилює свою політику конфіденційності, щоб розробники розуміли свою відповідальність за дані користувача.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple сильно дбає про безпеку даних своїх користувачів, так що з кожної ОС додаються нові фішки. тепер же стало відомо, що iOS 14 покаже, які програми стежать за власником смартфона, збираючи дані без їх відомства.

Як повідомляв Знай.uа iPhone Pro Max 12 отримає революційну камеру. Повідомляється, що смартфон зможе знімати 4K-відео з частотою 240 кадрів в секунду. На сьогоднішній день Android-смартфони не можуть похвалитися такими ж показниками.

Також Знай.uа повідомляв, Ілон Маск назвав главу Amazon наслідувачем. Повідомляється, що Джеф Безос зміг купив автомобільний стартап, який займається розробкою автопілота для транспортного засобу.