Android підтримує в п'ять разів більше смартфонів і планшетів, ніж iOS. В результаті кількість додатків в Google Play Store значно вище, ніж в Apple App Store, і це робить процес перевірки додатків менш суворим для Android. Як і очікувалося, це дозволяє багатьом шкідливим програмам набагато легше проходити процес перевірки і залишатися в магазині Play Store до тих пір, поки їх не видалять за наявність вірусів. Google, однак, оперативно видаляє шкідливі програми, особливо коли мова йде про серйозні звинувачення, таких як фішинг. Згідно з недавнім звітом, інтернет-гігант в даний час закрив 25 додатків для обману користувачів та реєстрації облікових даних Facebook.

Шкідливі програми, gizchina

Французьке агентство кібербезпеки Evina нещодавно повідомило в Google про 25 шкідливих програмах для злому облікових даних користувачів Facebook. Це було досягнуто шляхом створення підробленої сторінки входу поверх фактичної сторінки входу в Facebook. Шкідливі елементи були замасковані під функціонал в додатках.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Французький агент також повідомив ZDNet, що деякі з цих шкідливих програм були в магазині Google Play більше року. Google видалив їх після перевірки результатів на початку червня.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вчені з NASA створили парфуми “з запахом космосу”. Правда, купити їх зараз не вийде - поки компанія збирає гроші на мінімальну першу партію, так що відчути запах космосу вийде нескоро.

Як повідомляв Знай.uа, механік взяв у власника Tesla S авто, і вирішив протестувати її на порожній парковці. Однак, за збігом неудачніх обставин він її розбив, так що авто доведеться ремонтувати довгий час.

Також Знай.uа повідомляв, інсайдер порівняв макет iPhone 12 з іншими смартфонами яблучної корпорації. Повідомляється, що новинка набагато менше своїх попередників, хоча єкран по цифрам все ж більше.