Влітку ми більше часу проводимо на вулиці і, як наслідок, частіше піддаємо свого розумного помічника всіляким ризикам, в тому числі і погодним.

Методів народного «лікування» проблем зі смартфоном досить багато. Деякі з них дійсно здаються здоровими, а деякі зовсім з нечуваними. Наприклад, один з популярних рад про те, що робити з Перегрівшись пристроєм говорить, що потрібно покласти його в холодильник.

Перегрів смартфона

Взимку ймовірність перегріву набагато менше, ніж влітку. У спеку досить лише покласти смартфон під прямі сонячні промені і результату довго чекати не доведеться. Особливо це актуально, якщо ви користуєтеся смартфоном в машині, наприклад, зміцнюйте його на лобове скло в якості навігатора. Інші програми, які в таких умовах тільки погіршують ситуацію.



Саме в разі перегріву покласти телефон в холодильник здається цілком логічним способом охолодити його. Потрібно відзначити, що сенсу це, звичайно, не позбавлене, але робити так все ж не варто. Справа в тому, що різкі перепади температур на користь пристрою точно не підуть. Через різницю температур всередині пристрою може утворитися конденсат, який здатний завдати шкоди смартфону. Це ж справедливо і для зворотної ситуації, коли холодний телефон відразу потрапляє в спеку.

Найкраще - дати пристрою відлежатися в тіні. При цьому, можливо, варто зняти чохол, який тільки заважає відводу тепла. Охолодження навряд чи займе багато часу, так що і холодильник не знадобиться.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Швидко розрядити акумулятор

Однак поради з холодильником або морозилкою зустрічаються не тільки в разі перегріву. Такого радикального способу приписують і вирішення багатьох інших поширених проблем з телефоном.

Так, можна зустріти думку, що якщо покласти телефон в морозилку його можна швидко розрядити. Насправді це лише частково вірно. Смартфон на морозі дійсно може швидко розрядитися. Напевно взимку ви помічали, як заряд практично моментально падає до мінімальних значень. Але насправді потрібно просто дати смартфону трохи нагрітися, і все відновиться. Також наводиться аргумент, що холодильник блокує мережу і телефон не витрачатиме додаткову енергію на постійні спроби підключитися.

Якщо хочете швидше розрядити пристрій, то набагато простіше і безпечніше просто викрутити яскравість екрану на максимум і запустити якусь важке додаток або гру або зовсім залишити програватися відео.
Інші проблеми

Крім того, покласти телефон в холодильник рекомендують і в таких випадках: телефон не ловить мережу, не виходить з режиму навушників, перестав заряджатися, не працює Wi-Fi або Bluetooth та інші проблеми подібного роду. Слідувати таким радам не варто.

Незважаючи на те що в інтернеті можна знайти і позитивні відгуки, багато також рапортують про повну марності "заморозки" свого девайса.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо Топ 10 найпотужніших смартфонів червня 2020

Як повідомляв портал Знай.ua, Google Pixel 5 вперше з'явився на якісних рендерах

Також Знай.ua писав, iPhone 12 порівняли з iPhone SE і iPhone 7