TikTok від ByteDance вирішив відкликати свої послуги з Гонконгу. Цей крок відбувається в результаті нового закону про національну безпеку для вже напівавтономного міста.

“У світлі недавніх подій ми вирішили припинити роботу програми TikTok в Гонконзі”, - сказав представник TikTok у відповідь на запит з блогу Reuters. Гонконг вирішив підтримати драконівський закон Китаю. Це дає Пекіну цензуру контенту в Гонконзі.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Це рішення приймається, коли такі компанії, як Google, Facebook також призупинили обробку урядових запитів на отримання даних в регіоні.

Крім того, такі компанії, як Twitter Inc., також висловили стурбованість з приводу законодавства про національну безпеку. Законодавство, яке надає уряду Гонконгу надзвичайний перевагу над екзистенціальним контролем онлайн та публічній сферах.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

TikTok, яку очолює колишній виконавчий директор Walt Disney Co Кевін Майєр, прийняла аналогічне рішення. Платформа заявила, що не зберігає ніяких даних в Китаї.

Тим не менш, компанія неодноразово заявляла, що не виконає жодних запитів уряду Китаю. Отже, запит на цензуру контенту або надання доступу до даних користувачів не буде задоволений.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що презентація ігор для Xbox X Series відбудеться вже 23 липня. Повідомляється, що покажуть ігри, які будуть доступні тільки на консолі, а також ті, які будуть доступні найближчим часом після виходу приставки.

Як повідомляв Знай.uа дизайн смартфона середнього рівня OnePlus Nord вже злили в мережу. Інсайдери стверджують, що новинка з'явиться вже в цьому місяці, а начинка буде просто відмінною, адже компанія завжди робила акцент на камеру.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Xiaomi випустила недорогу капсульну кавоварку. Новинка порадує любителів кави.