У 1972 році BMW представила 1602 Elektro-Antrieb на Олімпійських іграх в Мюнхені, Німеччина.

BMW 02 Reminiscence, carscoops

Це був перший в довгій лінійці повністю електричних концепцій, кульмінацією яких став перший в історії серійний електромобіль i3, випущений в 2013 році. Оригінальний BMW EV був заснований на бензиновому двигуні 1602, а дизайн не приховував це, так як електрокар виглядав як базова бензинова модель.

Однак замість двигуна внутрішнього згоряння в 1602 Elektro-Antrieb був встановлений передній електродвигун, який приводить в рух задню вісь. Він виробляв всього 32 кВт (43 к. с. / 43 к. с.), чого було достатньо для розгону зі швидкістю 0-30 миль/год (0-48 км / год), що дорівнює 8 секунд, і максимальної швидкості 100 км/год (62 миль / год).

BMW 02 Reminiscence, carscoops

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

На Олімпійських іграх BMW використовувала два автомобіля 1602 Elektro-Antrieb, щоб перевозити VIP-персон і виступати в якості допоміжних автомобілів на різних дистанційних змаганнях, таких як марафон.

Дизайнер Девід Обендорфер, який роками захоплював нас багатьма концепціями в стилі ретро, взяв на себе цю задачу. Його BMW 02 Reminiscence Concept віддає належне самому першому проекту автовиробника з нульовим рівнем викидів, одночасно переносячи його в 21-е століття.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що інсайдер назвав ціни на iPhone 12 без навушників і адаптера в комплекті. Що дивно, смартфон не подешевшає, якщо порівнювати з попередниками. Втім, за рахунок навушників і адаптера компанія змогла здешевити виробництво.

Як повідомляв Знай.uа сервіс Карти Google навчили показувати світлофори. Досить зручна функцій, особливо, якщо врахувати, що в мегаполісах постійні пробки, і деякі маршрути можуть істотно заощадити час.

Також Знай.uа повідомляв, що Ілон Маск пообіцяв повністю автономну Tesla. Повідомляється, що технологія отримає рівень водіння 5, що означає, що автопілот може самостійно керувати авто, і навіть допомогу людини не потрібна.