Пару років тому Apple подали в суд на таємне зниження продуктивності iPhone по мірі його старіння. Раніше в цьому році компанія погодилася врегулювати колективний позов. Тепер власники iPhone отримують попередження про своїх законних правах і можливостях.

Тим, хто подає претензію, Apple пропонує грошові виплати в розмірі до 25 доларів. Однак загальна сума виплат складе від 310 до 500 мільйонів доларів. Таким чином, точна сума, яку отримує кожен власник iPhone, буде залежати від кількості пред'явлених претензій.

Жителі США, які володіють або раніше володіли iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus або iPhone SE зможуть отримати гроші в якості відшкодування збитків.

Apple Watch, gettyimages
Apple Watch, gettyimages

Усі претензії повинні бути подані онлайн або отримані поштою до 6 жовтня 2020 року, інакше платіж буде анульований.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Для тих, хто не знає, “Batterygate” був одним з головних фіаско для Apple. Після того, як деякі клієнти виявили, що заміна батареї на старих iPhone поліпшила продуктивність, Apple визнала, що вона знижувала продуктивність в iPhone в міру скорочення терміну служби батареї, що раніше не повідомлялося компанією.

фото Getty Images
Apple, iPhone // фото Getty Images

Apple стверджує, що врегулювала справу, щоб уникнути обтяжливих і дорогих судових розглядів, і спростувала всі звинувачення. Таким чином, на думку Окружного суду США у Північній Каліфорнії, врегулювання не є визнанням Apple у скоєнні правопорушень.

Крім цього врегулювання, Apple також оштрафована на 27 мільйонів доларів французькими регуляторами і на 5 мільйонів доларів італійської контрольною групою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що спортивний автомобіль для треку Nissan GT-R перетворили на повноцінний ралійний автомобіль. Повідомляється, що новинка сильно затюнили, збільшили кліренс, додали кілька цікавих примочок, і тепер автомобіль готовий до будь-яких випробувань.

Як повідомляв Знай.uа, ємність акумулятора iPhone 12 сильно розбудують покупців. Повідомляється, що акумулятори будуть меншими за обсягом, якщо порівнювати з iPhone 11, причому у всіх трьох моделях.

Також Знай.uа повідомляв, що популярний сервіс TikTok видалив величезна кількість відео. Варто відзначити, що це треба було зробити раніше, але компанія відтягувала до останнього.