Porsche почала створювати деталі на 3D-друку для 911 GT2 RS і повідомляє, що вони не тільки легше традиційних поршнів, але і додають більше потужності.

У партнерстві з Mahle і Trumpf Porsche використовують металевий порошок без домішок і процес лазерного плавлення металу для створення деталей. Цей процес включає нагрівання лазерним променем і плавлення поверхні порошку, що відповідає контуру деталі. В результаті практично будь-яка геометрична форма може бути надрукована в 3D-форматі після відправки даних дизайну з комп'ютера.

3D-друк Porsche, carscoops

Завдяки технології 3D-друку нові поршні для GT2 RS на 10 відсотків легше, ніж поршні серійного виробництва. Крім того, вони мають вбудований і закритий канал охолодження в голівці поршня. Як пояснив Френк Икингер (Frank Ickinger) з відділу передових розробок приводів в Porsche, автомобілебудівникові вдалося збільшити оберти двигуна, оптимізувати згоряння і знизити температурну навантаження на поршні. Результат - додаткові 30 л. с. від двотактного 3,8-літрового шестициліндрового двигуна з двигуном потужністю 690 л. с. до 720 к. с.

Porsche Taycan Turbo, carscoops
Porsche Taycan Turbo, carscoops

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Це не перша спроба Porsche в світі 3D-друку. З травня 3D-друк поверхонь подушок і спинок ковшеобразных сидінь доступна на моделях 911 і 718 Cayman/Boxster. Крім того, близько 20 відтворених деталей для класичних моделей Porsche друкуються в 3D-форматі, наприклад, важіль вимикання зчеплення культового Porsche 959.

Porsche не сказала, коли і коли вона почне продавати автомобілі з 3D-друкованими поршнями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що найпопулярніший геймер у світі відмовився від TikTok. Про це він повідомив у своєму Twitter-акаунті. За його словами, він переживає за особисті дані, а цей сервіс потенційно збирає дані про користувачів, що точно не сподобається мільйонам власників смартфонів.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple розповіла, чому не варто заклеювати камеру в MacBook. За словами корпорації, подібні маніпуляції з ноутбуком можуть пошкодити сам девайс, якщо натиснути на кришку закритого ноутбука. До того ж, сам скотч або ізолента можуть пошкодити саму камеру, а її ремонт явно не з дешевих.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти оцінили можливості гіперкара Bugatti Chiron. Повідомляється, що крім потужності у авто є і потужний кондиціонер з вражаючими показниками. Повідомляється, що його потужності вистачить щоб охолодити 80 квадратних метрів. Правда, ціна на автомобіль теж сильно здивує.