Microsoft попереджає про критичну уразливість 17-річної давності DNS-сервера Windows, яку компанія класифікувала як “вразливу”. Такий недолік може дозволити зловмисникам створювати спеціальні шкідливі програми, які віддалено виконують код на серверах Windows і створюють шкідливі DNS-запити, які можуть в кінцевому підсумку призвести до порушення інфраструктури компанії.

Windows 10, gettyimages
Windows 10, gettyimages

“Уразливості можуть поширюватися через шкідливі програми між вразливими комп'ютерами без взаємодії з користувачем”, - пояснює МечелГрюн, головний менеджер програм безпеки в Microsoft. “Windows DNS Server - це основний мережевий компонент. Хоча в даний час невідомо, щоб ця вразливість використовувалася в активних атаках, важливо, щоб клієнти застосовували оновлення Windows, щоб усунути цю вразливість як можна швидше”.

Windows 10, gettyimages
Windows 10, gettyimages

Дослідники з Check Point виявили пролом в безпеці Windows DNS та повідомили про це Microsoft ще в травні. Якщо залишити його без виправлень, сервери Windows будуть уразливі для атак, хоча Microsoft відзначає, що не знайшла доказів того, що цей недолік ще використовується.

Популярні новини зараз
Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що люксовий електрокар Tesla Model 3 розвалилася після дощу. Власник авто повідомляє, що під час дощу він їхав по дорозі, як раптом почув гучний звук. Посл паркування він виявив, що його бампер просто відвалився від задньої частини авто. У компанії повідомили, що цей випадок під гарантію не потрапляє.

Як повідомляв Знай.uа компанія Vivo анонсувала ігровий смартфон, який зможе зарядитися повністю всього лише за 30 хвилин. Повідомляється, що компанія впровадила в смартфон підтримку зарядки до 120W, що на сьогоднішній день є абсолютним рекордом.

Також Знай.uа повідомляв, що Google Chrome отримав корисну функцію, яка буде доступною як на смартфонах, так і комп'ютерах і ноутбуках. Повідомляється, що тепер браузер зможе знижувати якість відео для тих, у кого слабкі девайси.