Google викотив нову 84-ю версію Chrome. Список змін може здатися нудним, але насправді нас чекає безліч важливих нововведень. Звичайно, все буде залежати від того, наскільки швидко сайти почнуть реагувати на це оновлення, але теоретично інтернет-сайти стануть швидше і менш дратівливими. Все завдяки покращеній роботі з Cookies.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Google оголосив про введення нової політики використання файлів cookie SameSite, яка повинна прискорити завантаження сторінок і підвищити безпеку. Спочатку Google вирішив дати розробникам сайту час перейти на новий стандарт, але ніхто не поспішав. Гугл втомився чекати і сам почав виставляти оновлення. Звичайно, з-за цього деякі сайти поки не будуть працювати дуже добре, але з послідовними оновленнями все стане краще.

Версія 84 також принесе важливу функцію - тепер багато сайтів перестануть відправляти вам вічні нагадування про підключення повідомлень. Ще в січні Google говорив про те, що тепер всі повідомлення і дозволу будуть відключені за умовчанням, і ви самі зможете їх включати чи ні.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Веб-додатки також отримають багато поліпшень. Існує підтримка ярликів для значків додатків, над якими працюють Google і Microsoft, тому значки веб-додатків будуть працювати як Android.

І тепер ви можете змусити екран залишається увімкненим, прямо через веб-сторінки, поки вам це потрібно, як на смартфоні. Наприклад, якщо ви читаєте книгу онлайн, то вам не потрібно постійно “смикати” миша. Все це і багато іншого доступно в новій версії Chrome, яка тепер доступна для Windows, Mac, Linux і Android.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що люксовий електрокар Tesla Model 3 розвалилася після дощу. Власник авто повідомляє, що під час дощу він їхав по дорозі, як раптом почув гучний звук. Посл паркування він виявив, що його бампер просто відвалився від задньої частини авто. У компанії повідомили, що цей випадок під гарантію не потрапляє.

Як повідомляв Знай.uа компанія Vivo анонсувала ігровий смартфон, який зможе зарядитися повністю всього лише за 30 хвилин. Повідомляється, що компанія впровадила в смартфон підтримку зарядки до 120W, що на сьогоднішній день є абсолютним рекордом.

Також Знай.uа повідомляв, що Google Chrome отримав корисну функцію, яка буде доступною як на смартфонах, так і комп'ютерах і ноутбуках. Повідомляється, що тепер браузер зможе знижувати якість відео для тих, у кого слабкі девайси.