Державний департамент США оголосив нагороду в розмірі 2 мільйонів доларів за інформацію про двох українських хакерів — по мільйону за кожного.

З такою заявою виступив держсекретар США Майк Помпео, його повідомлення опубліковано, зокрема, і на сайті американського посольства в Україні.

Українців Артема Радченка та Олександра Єременка звинувачують у кібер-злочинах. Зокрема в тому, що українські хакери зламали електронну систему Комісії з цінних паперів і бірж США, і викрали тисячі файлів, які потім продали.

"Державний департамент США оголошує винагороду у розмірі до 1 мільйона доларів США (за кожного розшукуваного) за інформацію, що допоможе арештувати та / або засудити громадян України Артема В’ячеславовича Радченка та Олександра Віталійовича Єременка за їхню участь у транснаціональній організованій злочинності, зокрема у кібер-злочинах", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

У відомстві нагадали, що Секретна служба США висунула обом українцям обвинувачення за 16 статтями, серед яких — змова для вчинення шахрайства з цінними паперами, електронне шахрайство і кібершахрайство.

"Обвинувачення стверджує, що Радченко та Єременко зламали електронну систему збирання, аналізу та пошуку даних (EDGAR) Комісії з цінних паперів і бірж США, і викрали тисячі конфіденційних файлів, які потім незаконно продали, щоб отримати прибуток", — каже Помпео.

Також він уточнив, що нагороду за українців оголосили у межах програми TOCRP, за якою, разом з Програмою Державного департаменту США з винагород за надання інформації про міжнародну наркоторгівлю, до відповідальності притягнули 75 транснаціональних злочинців з моменту започаткування цих програм у 1986 році.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хакери навчилися підпалювати телефони на відстані

Як повідомляв портал Знай.ua, хакери можуть зламати будь-який ноутбук за 5 хвилин, дані мільйонів під загрозою

Також Знай.ua писав, влада США обмежила в'їзд співробітникам Huawei на територію країни