Apple вперше озвучила ідею надання зламаних iPhone дослідникам безпеки на конференції хакерів Black Hat 2019 року в Лас-Вегасі. Майже рівно через рік програма Apple Security Research Device (SRD) зробила зламаний iPhone реальністю.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Apple надійно закрила доступ до системи iPhone з точки зору безпеки. Це добре для споживачів, так як смартфони набагато складніше зламати, і це стало значним комерційним аргументом у порівнянні, наприклад, з деякими конкурентами Android. Нездатність зупинити процесор і перевірити пам'ять iPhone на наявність вразливостей - не така вже хороша річ, якщо ви хакер.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

З запуском 22 липня програми Apple за SRD експерти безпеки зможуть набагато глибше шукати помилки в iOS. Компанія Apple заявила, що цей зламаний iPhone буде “володіти унікальними політиками виконання і стримування коду”. Наприклад, це означає, що файлова система буде доступна для перевірки, а не просто для перегляду знімків журналу збоїв або використання зламаних пристроїв.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в Китаї запустили перший зонд, який призначений для дослідження поверхні Марса. Правда, на орбіту червоної планети він долетить аж у лютому 2021 року, але скоротити відстань між Марсом і Землею не вийде.

Як повідомляв Знай.uа відома автомобільна компанія Bugatti представила новий електрокар. Правда, він призначений для дітей, але цінник відповідає звичайному автомобілю. Компанія повідомляє, що за новинку доведеться заплатити близько 30 тисяч євро, так що батькам доведеться розщедритися. За максимальну комплектацію доведеться заплатити близько 60 тисяч євро.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple щорічно влаштовує конкурс на кращі фото, зняті за допомогою iPhone. Звичайно ж, серед фотографів є і профі, а смартфони яблучної корпорації допомагають робити дійсно гарні фото. Всі фото-переможці можна подивитися за цим посиланням.