Китайський виробничий гігант, Huawei і американський виробник мікросхем, Qualcomm мали конфлікт із-за суперечок про ліцензування. Тим не менш, обидві компанії нарешті вирішили покласти край цій проблемі, оскільки вони підписують довгострокову угоду. Незважаючи на зростаючу напруженість між США і Китаєм, Qualcomm і Huawei змогли досягти компромісу. Згідно з повідомленнями, Huawei повинна буде виплатити Qualcomm 1,8 мільярда одноразово. Цей платіж покриває раніше неоплачені ліцензійні збори. Крім того, угода також поширюється на ліцензію, яка дозволяє Huawei використовувати технології Qualcomm.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Ці засоби підвищують доходи Qualcomm в четвертому кварталі. За даними Qualcomm, виручка в четвертому кварталі 2020 року буде набагато вище очікувань Уолл-стріт. Велике спасибі одноразової виплати від Huawei. Ціна акцій Qualcomm зросла на 13% після закриття торгів. Компанія заявила, що дозволила ліцензійний спір з Huawei.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Qualcomm заявив, що, хоча Huawei раніше заборонена купівля чіпів Qualcomm, останні тепер відновили оплату ліцензійних зборів за бездротові технології. Таким чином, транзакція не означає, що заборона на Huawei більше не діє. Qualcomm жорстокий, коли справа доходить до ліцензійних спорів - випадок з Apple в минулому році є тому підтвердженням.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що перший MacBook від яблучної корпорації на власному чіпсеті порадує фанатів своєю ціною. Повідомляється, що за ноутбук попросять близько 750 доларів, що рекордно дешево для ноутбуків Apple.

Як повідомляв Знай.uа компанія Koss подала в суд на Apple за використання патентів. Повідомляється, що в бездротових AirPods від Apple є технології іншій компанії, і вони порушують патент.

Також Знай.uа повідомляв, що консоль PlayStation 5 отримав знімну кришку. Це означає, що консоль можна буде кастомизировать за своїм бажанням. У теорії, це дозволить компанії підзаробити, а геймерам підлаштувати довгоочікувану консоль під себе.