Генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що виробник електромобілів відкритий для ліцензування програмного забезпечення і постачання силових агрегатів і акумуляторів іншим автовиробникам.

Це не перший раз, коли Tesla постачає деталі іншим виробникам; попередні угоди включали в себе перевірку акумуляторів для Mercedes і Toyota.

“Tesla відкрита для ліцензування програмного забезпечення і постачання силових агрегатів і акумуляторів. Ми просто намагаємося прискорити стійку енергетику, а не пригнічувати конкурентів”, - сказав Маск в Twitter.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Маск не надав додаткову інформацію, але підтвердив, що це включає в себе ліцензування програмного забезпечення для допомоги водієві Autopilot всім зацікавленим особам.

Ілон Маск, Tesla

Це не перший випадок, коли Тесла висловлює зацікавленість у ліцензуванні свого програмного і апаратного забезпечення для інших компаній; Ще в 2014 році автовиробник з Пало-Альто оголосив, що вся інтелектуальна власність буде у вільному доступі. “Tesla не буде порушувати патентні позови проти тих, хто сумлінно хоче використовувати нашу технологію”, - заявляла компанія в той час.

Це не завадило їм подати в суд на Rivian Automotive, звинувачуючи їх у підкупі своїх співробітників і крадіжці комерційної таємниці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що перший MacBook від яблучної корпорації на власному чіпсеті порадує фанатів своєю ціною. Повідомляється, що за ноутбук попросять близько 750 доларів, що рекордно дешево для ноутбуків Apple.

Як повідомляв Знай.uа компанія Koss подала в суд на Apple за використання патентів. Повідомляється, що в бездротових AirPods від Apple є технології іншій компанії, і вони порушують патент.

Також Знай.uа повідомляв, що консоль PlayStation 5 отримав знімну кришку. Це означає, що консоль можна буде кастомизировать за своїм бажанням. У теорії, це дозволить компанії підзаробити, а геймерам підлаштувати довгоочікувану консоль під себе.