Екологи всюди незадоволені концепцією пінополістиролу, який є одним з самих безжальних забруднювачів планети Земля. За словами Суспільства журналістів-екологів, просте його виробництво призводить до появи безлічі шкідливих хімікатів, для його розпаду потрібно до 500 років, і на звалищах може займати до 30 відсотків простору. І хоча він майже ніколи не зникає сам по собі, вчені виявили личинок жуків, які харчуються полістиролом.

Глобальне потепління, фото: Pixabay
Глобальне потепління, фото: Pixabay

“Це цікаво, тому що ми починаємо малювати картину того, як позбавитися від величезної кількості пластику”, - сказала The Scientist Аня Малаві Брендон, кандидат наук у галузі цивільного та екологічного проектування в Стенфордському університеті. “Багато з цих комах, таких як супер-черв'яки або борошняні черв'яки ... з часом перетворилися в падальщики, які їдять і знищують всі знайдені матеріали, в тому числі деревні, які важко розкласти”.

Хоча здатність черв'яків руйнувати полістирол сама по собі вражає, пекінські вчені сподіваються, що черв'яки зможуть є інші види відходів, включаючи гуму та інші пластмаси. Крім того, згідно The Scientist, вони також сподіваються в кінцевому підсумку отримати ферменти з кишок цих потужних черв'яків, щоб комерціалізувати їх і використовувати їх у набагато більшому масштабі.

Глобальне потепління, скріншот: YouTube
Глобальне потепління, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережу злили список безкоштовних ігор для передплатників PS Plus. Всі ці ігри будуть доступні протягом серпня, так що геймерам точно вистачить часу, щоб оцінити ці проекти.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony натякнула на вихід двох телевізорів власного виробництва. Повідомляється, що ці новинки відмінно підійдуть для гри на консолі PlayStation 5. Правда, якщо консоль і покажуть до кінця осені, то телевізори точно з'являться у продажу набагато раніше. Правда, цінники будуть по кишені далеко не всім, судячи з їх можливостями і характеристиками.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Brabus представила люксовий модифікацію для Mercedes-Benz GLB. Автомобіль отримав оновлений зовнішній вигляд, а також поліпшені характеристики двигуна. Повідомляється, що його можна як заниження, так і підняти дорожній просвіт. Правда, такі модифікації не з дешевих.