Корабель приватної американської космічної компанії SpaceX Crew Dragon успішно відстикувався від Міжнародної космічної станції і вже прямує до Землі на місце посадки. Так, в ніч на 2 серпня, як і планувалося, Crew Dragon з екіпажем першої пілотованої місії SpaceX Demo-2 Дугласом Херлі і Робертом Бенкеном повертається.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню NASA в мережі Twitter.

За підготовкою до заключної частини місії SpaceX Demo-2 і безпосередньо за самою автоматичною відстиковкою можна було спостерігати в трансляціях NASA і SpaceX. SpaceX Demo-2 - завершальний етап сертифікації перед початком повноцінної штатної експлуатації Crew Dragon.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Корабель Crew Dragon з екіпажем першої пілотованої місії SpaceX Demo-2 стартував на ракеті Falcon 9, 30 травня, і після 19-годинного перельоту успішно пристикувався до МКС. Всього Crew Dragon провів у МКС два місяці.

Після виконання чотирьох пропалювань Crew Dragon відокремився від станції і попрямував на траєкторію, яка благополучно поверне корабель з астронавтами і вантажем на Землю.

Власне, о 8:48 за київським часом поки астронавти відпочивають корабель в автоматичному режимі виконав 6-хвилинний прожиг, в результаті якого вийшов на орбітальну траєкторію до запланованого місця посадки в Пенсаколі, затоці на узбережжі Мексиканської затоки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європа відправиться в космос без Росії, доведеться діставати батут.

Як повідомляв Знай.ua, українець допоміг Маску запустити в космос Crew Dragon - історія про мрію, яка здійснилася.

Знай.ua писав, без нього Маск не запустив би Falcon 9 - українець зробив неймовірне для SpaceX.