Астрономи, які використовують космічний телескоп Хаббла NASA/ESA, отримали яскраве зображення спіральної галактики з заґратованій лицьовою стороною NGC 4907.

NGC 4907 знаходиться на відстані близько 284 мільйонів світлових років у північному сузір'ї Кома Береніс.

NGC 4907 галактика, NASA

“NGC 4907 є частиною скупчення коми, групи з більш ніж 1000 галактик, деякі з яких можна побачити навколо цієї галактики на цьому зображенні”, - сказали астрономи Хаббла.

“Це масивне скупчення галактик знаходиться в сузір'ї Кома Береніс, яке названо в честь замків королеви Береніс II в Єгипті: єдине сузір'я, назване на честь історичної людини”.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

NGC 4907, також звана LEDA 44819, ECO 3847, AGC 221418, GMP 2441 і GP 215 в різних астрономічних каталогах, була виявлена німецьким астрономом Генріхом д Арре 5 травня 1864 року.

Галактика також класифікується як галактика ЛАЙНЕР (область ліній з низькою іонізацією ядерних випромінювань), клас активних галактик, що характеризуються наявністю сильних ядерних ліній з низькою іонізацією.

“Це нове зображення від Хаббла показує його красиві спіральні “рукава”, вільно намотані навколо його центральної яскравої зірки”, - говорять дослідники.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google позбавила YouTube корисної функції. Повідомляється, що тепер сервіс залишиться без субтитрів, які автоматично створювали під відео, або ж вручну автори додавали відео. За словами компанії, функція в основному використовувалася для спаму.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft хоче викупити TikTok. У всякому разі, у некоторіх регіонах. Повідомляється, що Трамп хоче заблокувати соцмережа, але якщо власником програми стане американська компанія, вона зможе перенести дані користувачів на американські сервери.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple нахабно збрехала власникам iPhone. Під час реклами iPhone 11 компанія вказувала на захист від води. Однак, під час занурення у воду один з таких смартфонів зламався, але компанія вирішила не ремонтувати смартфон по гарантії.