Протягом останніх кількох років Apple почала використовувати чіп Secure Enclave на своїх пристроях як способу шифрування і захисту даних, що зберігаються на пристрої. Тепер нібито був виявлений новий експлойт для чіпа, який піддає ризику дані мільйонів користувачів.

Згідно з повідомленнями, китайські хакери з команди Pangu виявили “не піддається виправленню” експлойт на чіпі Apple Secure Enclave, який може порушити закритих ключів шифрування, що зберігаються на пристрої.

Стверджується, що уразливість неможливо виправити, оскільки вона пов'язана з апаратним, а не програмним забезпеченням, тому Apple нічого не може зробити, щоб виправити цю проблему для пристроїв, які вже були виготовлені і продані. Це також означає, що хакерам необхідний фізичний доступ до пристрою для отримання даних.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Поки немає точних відомостей про експлойт, але до числа схильних до ризику пристроїв відносяться всі пристрої з чіпсетом Apple A7 і чіпом A11 Bionic.

Для тих, хто не знає, Secure Enclave - це співпроцесор, пов'язаний з безпекою, що Apple тепер включає майже на всіх своїх пристроях, щоб забезпечити додатковий рівень безпеки для користувача даних, що зберігаються локально на вашому пристрої.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google позбавила YouTube корисної функції. Повідомляється, що тепер сервіс залишиться без субтитрів, які автоматично створювали під відео, або ж вручну автори додавали відео. За словами компанії, функція в основному використовувалася для спаму.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft хоче викупити TikTok. У всякому разі, у некоторіх регіонах. Повідомляється, що Трамп хоче заблокувати соцмережа, але якщо власником програми стане американська компанія, вона зможе перенести дані користувачів на американські сервери.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple нахабно збрехала власникам iPhone. Під час реклами iPhone 11 компанія вказувала на захист від води. Однак, під час занурення у воду один з таких смартфонів зламався, але компанія вирішила не ремонтувати смартфон по гарантії.