В Нью-Гемпширі був прийнятий закон, що дозволяє їздити літаючим автомобілям по місцевих дорогах, ставши першим штатом в США, які зробили це.

Літаюче авто, carscoops

Відомі як “закон Джетсона”, були передбачені положення, що дозволяють власникам літаючих автомобілів здійснювати поїздки з аеропортів до кінцевого пункту призначення. Таким чином, він не дозволяє літаючим автомобілів злітати або приземлятися на дорогах загального користування.

Згідно Fox News, закон вимагає, щоб на автомобілях, зареєстрованих в ФАУ, були номерні знаки, але не обов'язково таке ж обладнання для забезпечення безпеки, як на легкових автомобілях. Буде створено комітет для вивчення використання транспортних засобів на дорозі.

Літаюче авто, carscoops

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Жменька компаній прагне зробити літаючі автомобілі реальністю. Серед “літаючих автомобілів”, представлених в останні роки, - Terrafugia Transition, Samson Switchblade і PAL-V Liberty. Всі три доступні для бронювання, але ще не надійшли у виробничу лінію, не кажучи вже про вулицях або злітно-посадкових смугах.

“Це знакова подія, і першими, хто прийме цей закон штату, стануть лідери нової транспортної технології”, - заявив виконавчий директор Samson Sky Сем Боусфилд Сему Боусфилду після оголошення закону Jetson. “Це те, що громадськість жадала бачити десятиліттями”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення браузера Google Chrome дозволить відключити докучливі повідомлення з сайтів. Повідомляється, що таким чином сервіс користувачеві не доведеться щоразу відключати повідомлення вручну, відписка відбувається через нетривалий час автоматично.

Як повідомляв Знай.uа китайські хакери виявили в iPhone уразливість, яку неможливо виправити лише оновленням прошивки. Повідомляється, що компанія може позбутися від вразливості тільки на нових моделях.

Також Знай.uа повідомляв, що США хоче заборонити величезна кількість китайських додатків для смартфона. Тепер стало відомо, що справа стосується не тільки TikTok, але і інші додатки.