Аерокосмічна компанія, заснована Илоном Маском в 2002 році, в 19:57 запустила і приземлила ранній прототип потенційно революційній ракетної системи під назвою Starship. Політ відбувся на ракетному заводі, на полігоні розробки і випробувань SpaceX в Бока-Чіка, відносно віддаленому районі на південному сході Техасу.

“Марс виглядає реальним”, - написав Маск в Твіттері незабаром після польоту ракети на висоту приблизно 492 футів, або 150 метрів, і згодом додав: “Прогрес прискорюється”.

SPadre.com, у якого є камера, наведена на стартовий майданчик SpaceX приблизно в 6 милях від острова Саут-Падре, відобразив запуск від початку до кінця з допомогою цілодобової прямої трансляції на YouTube. На задньому плані звучала пряма трансляція, організована NASASpaceFlight.com.

У ролику прототип злітає з допомогою одного ракетного двигуна Raptor, переміщається по стартовому майданчику, розгортає набір коротких посадочних опор і приземляється на бетонну площадку.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, що ракета є прототипом до космічного корабля, за допомогою якого Маск хоче відправити перших колонізаторів на Марс.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення браузера Google Chrome дозволить відключити докучливі повідомлення з сайтів. Повідомляється, що таким чином сервіс користувачеві не доведеться щоразу відключати повідомлення вручну, відписка відбувається через нетривалий час автоматично.

Як повідомляв Знай.uа китайські хакери виявили в iPhone уразливість, яку неможливо виправити лише оновленням прошивки. Повідомляється, що компанія може позбутися від вразливості тільки на нових моделях.

Також Знай.uа повідомляв, що США хоче заборонити величезна кількість китайських додатків для смартфона. Тепер стало відомо, що справа стосується не тільки TikTok, але і інші додатки.